Роберт Геррик. Н-530 Клятва Минерве

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(Н-530) Клятва Минерве

О, богиня, вдохновенье
Влей в моё стихотворенье,
Чтобы складывалось гладко,
Аккуратно, по порядку;
И, клянусь, сову за это
В дар получишь от поэта.


Robert Herrick
530. A Vow to Minerva

Goddess, I begin an art;
Come thou in, with thy best part
For to make the texture lie
Each way smooth and civilly;
And a broad-fac'd owl shall be
Offer'd up with vows to thee.