Замело село снiгами

Клавдия Дмитрив
ЗАМЕЛО СЕЛО СНІГАМИ
( оновлена )

Замело село снігами,
Замело й хатинку мами,
Сипле зимонька білила,
Білий килим простелила.
І село, немов у казці,
В маскарадній білій масці,
Лиш смереки зеленіють,
Бо ніколи ж не біліють.

На снігу сліди пташини,
І маленької дитини,
Ще й сліди є до криниці,
Щоб набрать відром водиці.
Гори в сніговій перині,
Біла ковдра на ялині.
Та не видно вже й дороги,
Снігом сипле на пороги.

Все село, неначе казка,
Бо така Господня ласка.
Всі стежини закурило,
Білим стеливом накрило.
На столі всього доволі,
У родинному всі колі,
Справжню зиму відчувають,
Свята з снігом зустрічають.

10.12.2020 р.