Я-беларус!

Евгений Карповец
Я беларус ды #я_зраблю
Я ганарусь. аб тым спяю:
Якая б не была ўлада
Перад народам-я-не здраднiк:
Жыць у Беларусi, быць сьвядомым
Застацца сумленным, няверагодным.
Сумленне што павiнны надбаць беларус-
Адпаведнасць спартанскаму :  "Я НЕ ЗБАЮСЬ!"
Хай кожны адчуе ды прагне да волi:
Быць чалавечным- са зброяй, без зброi.
Любоў да Радзiмы мацнее за грошы,
Любоў да народу- у нас кожны харошы!
Хачу я каб кожны маў сваё меркаванне
Я мрою аб розных адказах на адное пытаньне
Спрачацца аб будучым лёсе краiны
Аб выхаду з багны, ды з павуцiння
Ня прыкра, не сорам - ды кожны пачуе
Ад кожнага-як ён узiмку сумуе,
Улетку, у жнiўнi як ураджай мы зьбiралi
Як кагосьцi аднойчы ў РАУС затрымалi...
Усе мы розныя, але ж СВАЕ
Магчыма кагосьцi гэта злуе...
Аднак аб’ядноувацца надыходзiць ужо час
Захад цi Усход -сустракайце ужо нас!
Мы мiрны народ, мы-працоўны народ
У Другой Сусьветнай НАШ народ перамог!
Няўжо незалежнасць - гэта мроя для нас?
Уздымайся беларус, прыходзiць НАШ час!
За Спадчыну, матулю ды дачку сваю
Я-БЕЛАРУС, ды #Я_ЗРАБЛЮ!