Дива

Радмила Данс
Твоя улюблена печаль
Твоя грайлива непостійність
Складаєш яблука в кришталь
І не зважаєш на доцільність

Рахуєш іноді зірки
І любиш їх несамовито
З життя викреслюєш роки
Сидиш у сутінки сповита

Твої улюблені думки
Ти іноді даєш їм волю
А завтра раптом навпаки
Їх повертаєш до контролю

Збираєш спогади в разки
І перед дзеркалом вдягаєш
На склі записуєш казки
Народжуєшся і вмираєш

А зранку п’єш  вишневий сік
І мружиш очі на осонні
Згадаєш де була торік
Притулиш до очей долоні

Твої улюблені дива
Млинці із запахом ванілі
Сьогодні ти цілком жива
Фарбуєш сонцем стіні білі

2020