Сърцето

Йорданка Радева
автор: Йорданка Радева

в тази бяла мъгла
като пеперуда простряла
крилете си сребърни
от непрогледност и нежност
пътува копнеж във нощта
дирещ прегръдка и стряха
за да стопли сърцето

в тази бяла мъгла
в която снегът е кошуля
за земята с клепачи във дрямка
броди то тихо в нощна тъма
в кристала на синя мъгла
и в заскрежената снежност
Любов за сърцето

и тогава звезда източва снага
обхожда небесни селения
искрица от мрака една
описва по небето лилава дъга
а под него
с мастило
изписва
Любов е
Любов е
за него
Сърцето