Ледве чути звук трембiти...

Максим Сырко 2
Ледве чути звук трембіти
У високих горах
Засихають в полі квіти,
Листя на яворах.

Відлітають з України
Останнії птахи.
Відлітають до чужбини,
Доленьку шукати.

Вибач, сина, сива ненько,
Що пішов по світу.
Сльози крапають тихенько
З ночі і вдосвіту.

Пішов доленьку шукати.
Пішов - не вернувся.
Плаче ревом - бідна мати.
Пішов та спіткнувся.