Мiсто протесту

Катрин Брехт
Так розтікається ранок сонними зимовими вулицями .
Жителі наметового містечка передають по колу
Чай та з горючим пляшки.
Дружинам шахтарів
Не лячно від новин про столичні мітинги.
Це дні, коли можна не думати,
що завалить камінням
єдиного годувальника в сім‘ї.

Майдан ніколи не втомиться приймати своїх шанувальників,
Адже єдине, що рятує від сірості — колорит прапорів.
Якщо завтра в місто проникнуть загарбники,
Стане надійним «броніком» для своїх доньок й синів.

На Контрактовій стадами тусуються копи.
Від «АВАКОВ ЧОРТ» прокидаються вони вночі.
Мирні жителі тихо курсують зайцем в трамваях,
В підземці від панічних атак потерпають красиві жінки.

Усі люблять жити, хоча не визнають цього.
Люблять дивитися, як снігом вкриває ці металеві мости.
Кашляють від фарби і фотографують свіжі графіті.
Мружаться від світла фар та натягують до очей теплі шарфи.