Na najblizsze dni

Халина Подгорска-Дутка
NA NAJBLiIZSZE DNI
Ile glebokiej
zieleni choiny
tyle niech
przyjdzie zadumy
nad pieknem
i wlasnej nim
zywej odpowiedzi
Ile bombek
na choince
tyle niech
zrodzi sie
idei zycia
perspektyw i celi
kolejnych dni
blyszczacych
natchnieniem
Ile kolorowych
ogniw lancucha
niech nastanie
tyle bliskich wiezow
dusz i serc
w Nowym Roku
A ile swiatel
na galazkach
tyle niech
ujrzy swiat
jasnych mysli
i z gwiazdy
splyna wnetrzem
od wiersza
do wiersza
do kazdego...
4.10.2018
***
HPD