До Риздва

Екатерина Першакова
Колись давно, коли людське життя
Було складне і важче, вже напевно,
В далекому малому Віфліємі
Родилось незвичайнеє Дитя.

Шлях Його й доля від початку
Були начертані у Вишніх Небесах.
І це святе маленькеє Дитятко
Подарувало світу новий шлях.

І поки все своєю чергою ішло,
Виконувався тихо Божий план –
Дитя укріплювалось в вірі і росло
Аж доки Передтеча Іоан

Не об*явив, що Божий час настав
І Той, Хто був важливіший за ньго,
Не увійшов у свЯтий Іордан
І прийняв Духа від Благого Бога.

І почалися зміни на землі!
І святе вчення ширилось посвсюди!
І каялись великі і малі!
І зцілення отримували й чуда!

Але і це служіння і цей глас
Звучав до апогея Бога плана:
Був звірсько вбитий Той, Хто всіх нас спас,
Руками фарисеїв і поганів.

Був вбитий нагло й за три дні воскрес!
І цим змінивши навікИ життя,
Наші гріхи піднявши на той хрест,
Спасло світ святеє Дитя.

Тоді любов перемогла смертельне зло,
Коли Дитя, що народилось в Віфлеємі,
Господом стало, що від прОкляття в Едемі
На жИття вічне нам надію подало.

Саме тому весело і святково
Співаючи псалми хвали й подяки,
Святе Рівздво Спасителя святого
Ми стали пишно відзначати.

Але не забуваймо: наш Благий,
Пославши нам Спасителя від тьми,
А з Ним Його Завіт Новий,
Хоче, щоб знали: ті спасені – ми.