Зимове бажання

Клавдия Дмитрив
Тріскучий мороз нам тепер тільки сниться,
І сняться замети у селах й містах,
На сонечку сніг вже давно не іскриться,
Не тонемо ми по коліна в снігах.

А хочеться знову у казку пірнути,
Побачити ту снігову заметіль,
Цілунок морозу на щічках відчути
Й потрапить на мить в сніговую артіль.

Красуні-ялини щоб в сніг одягнулись,
А сад щоб накинув біленьку вуаль,
У білі накидки кущі загорнулись,
І з даху звисала б бурулька-кришталь.

Скупатись в снігу, як в молочному морі,
Кетяги калини з-під снігу дістать,
Морозяні ранки побачить прозорі,
З морозом і снігом всі свята стрічать.

28.12.2020 р.