Урок малювання

Анатолий Потиенко
(байка для дітей)

На уроці малювання
Вчитель Півень дав завдання:
–Намалюйте, мої любі,
Те, що кожен із вас любить.

Зайчик моркву вмить малює –
Так вона йому смакує:
–Я й у снах цей овоч бачу
З кольором жовтогарячим!

Кістку Песик-ненажера
Відобразив на папері.
Малювала з хистом Бджілка 
Липову квітучу гілку.

Просо вийшло у Курчатка,
А калюжа – в Поросятка…
Іншого Теля бажало –
Свою маму малювало.

Всім були оцінки схвальні
За роботи їх банальні.
А кому була «відмінно»? –
Відгадайте неодмінно…
                29.12.2020 р.