Чорнобровая Оксанко

Валенсия-Велиция
Боже мій! Яка ти гарна,
А розумна, а метка -
Чорнобровая Оксанко!
Ось, вітаю тебе я...

День минув як народилась.
Муза тільки що прийшла,
Так за день вона втомилась,
Тож пробач, не вчасно я.

З днем народження красуне,
Світла, миру та добра,
Та взаємного кохання -
Як та чиста плин ріка!

Щоб завжди була здорова,
Не боліло щоб нігде,
Ні душа, ні тіло доню,
Смуток щезне, пропаде.

Будь щаслива та багата,
Розквітай із року в рік,
Щоб хороми а не хата,
Де б лунав дитячий сміх.

Хай же Бог мене почує,-
Ощасливить всіх дівчат,
Радість в серці защедрує,
Щедрим буде рік Бика!