Убить собаку - вольн. пер. с болгарского

Ольга Погорелова
Она же смотрит на тебя, на ноги... не отводит взгляда! –
Ты смог уйти, сбежать из ада! –
А друга не сумел спасти...
Она же смотрит на тебя!.. Не дай ей плакать! –
Ботинком клетку разнеси!
Убей собаку!

Красимир Георгиев
УБИЙ КУЧЕТО
http://stihi.ru/2011/06/26/940


Гледа те. Не в очите, гледа краката ти.
Скъсаните ти обувки гледа, обходили ада –
случило е на приятел.
Удря ви вратата на клетката, брули ви вятърът.
Убий кучето!
За да не страда...