Пошли нам Боже ума!

Ольга Красношлык
Боже, пошли ума на нашу Україну,
Щоби дурні, розумними зробились,
Щоб сонце радісне світилось,
З неба лилася благодать.
Щоб депутати не казились,
Дурні закони не приймали,
Пенсіонерів поважали,
Щоб мирно, тихо ми жили.
Та на роботу всі ходили,
Заводи, фабрики робили,
Було чим діток годувати,
Гроші у Фондах не прохати.
Наша Україна багата,
Тисячі років вже стоїть,
Земля родюча, плодовита,
Зуміє всіх прогадувати,
Якщо до неї рук додати.
Та що там руки –треба розум мати,
Якщо його Бог не пошле,
То Україна пропаде!