Реформатор!

Ольга Красношлык
Наш правитель, комедій надивився,
Царем себе він уявив,
Реформами придумалось Україну змінити,
Народ український занапастити.
Прийшов, сказав: - «Я на п’ять літ,
Зроблю за цей час, все як слід».
«Реформа по землі» – прекрасно!
Давайте землю продамо,
А самі з торбами по світу підемо.
Та не получиться підти,
Бо всі сусіди стрепенулись,
І кинулись кордони закривати,
Щоби старців до себе не пускати.
«Реформа медицини» – теж чудова!
Пенсіонерів багато розвелось,
Де кошти взять, щоб пенсії платити?
Придумали!... «Коронавірусом» їх треба придавити.
«Реформа про освіту» – не біда!
 Розчерк пера і все ми поміняєм,
Нащо старцям наука та здалась,
Неграмотними краще управлять.
Вже трудова реформа не потрібна,
Землі не буде, заводи, фабрики закриють,
Голодні працювати вже не зможуть,
Наші бабусі все життя молились,
Щоб «чорні дні» та «лихо» обминало.
Бабусі всі давно вже повмирали,
А «чорні дні» на Україні все ж настали!