Воля забарилась!

Ольга Красношлык
Воля забарилась
В кайдани закута.
Пропадають українці
Вже Богом забуті.
Шевченко заповідав,
Щоб кайдани рвали,
Його не послухали,
В рабство в Європу попали.
Щирі українці,
Всім ви людям браття
Та здирають шкуру з вас,
Хто хоче на шмаття.