Kzalty uduyuk inhotam...

Сергей Нагаткин
Кзалты удуюк инхотам, кылидыс паюурр вапияс,
Дэчевырр казоцич эктибам — тулкачед баепил щемилас!
Ристукен маэктыл соищик, бетидел хичипис делегрон.
Опиырв темосдак коуфик — гияштын велезыт пактуён!

Лиспотер надицам челкигвизд, сиэзпац ныувар игпемус,
Тоуслим язимул ирвытыц, чабошас феглюгак этеруз!
Жаийтын гупасдос риишук, атитрин липуба зиитык,
Микорык гетунек фамчолук, энкидил такумба — апришик!



Kzalty uduyuk inhotam, kylidys payuurr vapiyas,
Dechevyrr kazocich ektibam — tulkached baepil shchemilas!
Ristuken maektyl soishchik, betidel hichipis delegron.
Opiyrv temosdak koufik — giyashtyn velezyt paktuyon!

Lispoter nadicam chelkigvizd, siezpac nyuvar igpemus,
Touslim yazimul irvytyc, chaboshas feglyugak eteruz!
ZHaijtyn gupasdos riishuk, atitrin lipuba ziityk,
Mikoryk getunek famcholuk, enkidil takumba — aprishik!