Роберт Геррик. H-304 Гимн Бахусу I

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(H-304) Гимн Бахусу (I)

Бахус, берег нужен мне –
Утонуть не дай в вине.
Никакой в том нет отрады,
Если пьёшь ты до упада.
Геркулеса кубок я
Выпил, твой обычай чтя.
Впредь не полни даже чарок –
Принесу нарцисс в подарок.


Robert Herrick
304. A Hymn to Bacchus

Bacchus, let me drink no more;
Wild are seas that want a shore.
When our drinking has no stint,
There is no one pleasure in’t.
I have drank up, for to please
Thee, that great cup Hercules:
Urge no more, and there shall be
Daffodils given up to thee.