Карантин

Владимир Курантов
Ніч. Вогні. Нові Санжари.
Дим закрив зірки – Стожари.
Сім автобусів з Китаю
В санаторій розвертають.

Щоб пройшли заробітчани
Карантин свій без догани,
Мають всіх їх розмістити,
Щоб  два тижні тут прожити.

Шини гумові палають,
Рейс з Китаю зустрічають.
З криком цеглу  на підпитку
Водіям жбурляють в шибку.

Дикі люди, наче звіри,
Невиховані, без віри.
Де взялись вони в наш час,
Та з’явились серед нас?

Скільки ж ще це нам терпіти?
Може просто їх побити,
В захист цих заробітчан
Ще раз скликати майдан?

20.02.2020