За Свитло

Вячеслав Шикалович
Які є звуки, що несуть
Великий глузд у сьогодення...
Словами пестити Красу
У мить жаданого натхнення.
Який щасливий – хто це зміг,
Щоб світлом морок омивати...
Як білим покривалом сніг –
Зі смутку у світанки звати...

Цей чорно-білий дивосвіт,
Під Сонцем кришталевий блискіт,
Її, фантазії, політ –
Для серця, а не задля зиску.
Живи, радій, порозумійсь!
Яке Творіння – Ти... й з тобою...
А рівновага – тому вісь;
За Світло – з Богом і,.. до бою!