Зоги сиёх

Камариддин Шамсиев
Вай хамун зоги дароз
Ки дар охуши шамол
Мекунад доим парвоз
Суруд хонда бемалол

Асло талабдори бахор
Ва орзухои гулу гулзор
Дар зимистони дароз
Доим медихад овоз

Бигў ки вай зоги сиёх
Парвозе бо пои дароз
Ки ошики мехри гиёх
Назараш ба махрамероз

Вай хамун зоги сиёх
Доим дар чустучуи гизо
Мепарад сахро ба сахро
Интизори кирми барно

Боз хамун зоги дароз
Дар хобуш доим парвоз
Шояд талабдори хушаш
Ва чустучуи чуфташ

Бигў ки вай зоги сиёх
Парвозе бо пои дароз
Ки ошики мехри гиёх
Назараш ба махрамероз
Хамеша  масти Камар