Иди Садаи навнихолон На таджикском языке

Абдукаюм Мамаджанов
Оташ афрухта фурузон кардани оташкада

Кухан одатест точиконро дар Иди Сада*.

Хамчу рамзи фузун гаштани равшанию гарми,

Ки аз Хуршеди оламафруз меояд бо нарми,

Ба чунбиш омада табиати зинда дар ин руз,

Хамегардад ба фармони Хак омодаи Навруз.

Аз он рузе, ки халк гардонд Офтобу Моху Замин,

Биомухт ба хар як чунин тартибро Чонофарин.

Дар ин рузи ид  Эзид бахти Мафтунаю Рустам

Бикшояду бигзор бинмояд фархундаи олам!

Чи хуш рузест имсол Иди Сада, к-ин накубахтон

Кадам мениханд бар хаёти нав хурраму шодон!


________________________________________

* Иди Сада - Чашни Сада  — яке аз чашнхои эрониёну точикон ва дигар мардуми форсизабон аст, ки дар огози шомгохи 10 бахманмох (30 январи таквими мелоди) баргузор мешавад. Ин рузро Обонруз низ мегуянд.