Пiзнати хочу свiт весняноi душi...

Елена Буторина-Палагута
Из альбома "Услышь Дыхание Весны"

«ПІЗНАТИ  ХОЧУ  СВІТ  ВЕСНЯНОЇ  ДУШІ...»
(по мотивам стихотворения «За цвет её ланит»
автора Гималайский Кедр:
http://stihi.ru/2017/01/03/2827)

...Куди веде мене мій погляд, повний сльоз?!.
Морське роздолля... Та блакитне ясне небо...
Ранкове сяйво кришталево-чистих рос...
Щось невідоме, рідне... Казочки квітневі!!!

Дивись!!! Галявини зелені та поля...
На них – конвалії, фіалки, незабудки...
Чекає там на мене чарівна весна...
Таємних шерехів трави іскристі звуки...

...Пізнати хочу світ весняної душі...
У глибині її прихованого слова
Знайти наспівані природою вірші,
Що світло творять і лікують серце знову...

Це сяйво дивне – джерело земних чудес...
Вершини гір там не приховують нам сонце...
І від землі там дуже близько до небес...
Там зірку можна потримати у долоньці...

...Сплести зірки бажаю в райдужне кольє...
Та їх примножити молитвою подяки...
І для весни з них скласти сонячний сонет...
А на полях – створити з них квітучі маки...

Весна, весна... Твоя краса живе в мені,
Як юних мрій моїх політ... Натхненний подих...
Яскраве світло променистої душі...
Та кришталевий дзвін струмків твоїх прозорих...