In the tunnel

Матисс Марина
An obsessive goal. Your shining is enchanting.
My arms are stretched, I’m trying to feel the walls.
The rays of lights are gentle yet demanding.
But long persistence ‘ll help to reach its’ source.

Unflawed my will, I keep on striding boldly
And through the lids of my eyes I see:
Unnoticeably, carefully, slowly
This tunnel is becoming home to me.

I’m pushing on - the gleam remains distant.
What if I go in circles after all?..
The space between us mocks my whole existence,
Diminishing whatever may befall.

Depleting path, extinguishing and muddy.
The bones are crushing but I will not budge.
Please take my heart or even my whole body.
I’ll give it happily for just one touch.

I don’t remember names, how long I’ve been here.
My memories were cunningly mislaid.
The only purpose left that’d still endear -
This magic light, that’s just an inch away.

Behind me – a cement wall of pride. I’m floating
Defenselessly right to the lowest ebb.
And from above your glow is haunting.
I feel I am getting there..
Just one last step..


-----------------------------------------------

В тоннеле (перевод)

Навязчивая цель. Твое сияние завораживает.
Руки вытянуты, пытаюсь нащупать стены.
Лучи света мягкие, но требовательные.
Но долгая настойчивость поможет достичь их истока.

Безупречная моя воля, я продолжаю смело шагать
И сквозь закрытые веки я вижу,
Как незаметно, осторожно, медленно
Этот туннель становится для меня домом.

Я продолжаю - свет остается таким же далеким.
Что, если я все же хожу по кругу? ..
Пространство между нами издевается над всем моим существованием,
Обесценивая все, что может произойти.

Истощающая, грязная дорога.
Кости ломаются, но я не сдамся.
Пожалуйста, забери мое сердце или даже все мое тело.
Я с радостью отдам его всего за одно прикосновение.

Я не помню имен, как долго я здесь нахожусь.
Мои воспоминания были хитроумно искажены.
Единственная оставшаяся цель, которая все еще дает мне силы -
Этот волшебный свет всего в дюйме от меня.

Позади меня - цементная стена гордости. Я плыву
Беззащитно на самое дно.
А сверху на меня падает твое сияние.
Я чувствую, что совсем близко ...
Остался всего лишь шаг ..