2 лютого - День бабака

Тамара Базилевская
2 лютого, Україна і світ відзначають День бабака.
Вважається, що в цей день  звірок визирає з нірки
після зимової сплячки. Якщо він бачить свою тінь,
 то лякається її і надовго ховається назад у нірку.
В цьому випадку зима триватиме ще довгих шість тижнів
.
Всім сьогодні не до сну –
ми чекаємо  весну.
Так обридла холоднеча –
хоче  сонечка малеча.
Татки й мами, й дідусі
і бабусі – ждуть усі,
чи прокинеться  бабак?
Може піде щось не так?
Тільки б  тіні не  злякався,
та  у нірку не сховався!
…Виліз гарний бабачок!
Почесав собі бочок,
неквапливо прогулявся
і кудись у  ліс подався.
Так! З весною все гаразд –
вже збирається до нас!