Королiвна

Натали Пахомова
Стеля як стеля - чиста, рiвна,
Все ж антипод ковру.
Я сьогоднi тут королiвна,
Мию, трушу i тру.

Доски пiдлоги – стертi. Двернi
Отвори – зiр з пiд брiв.
Стала на якiр в оцiй тавернi
вiкон, дверей i слiв.

Стеля обмерло висне на спинах
стiн, рiже погляд мiй.
Стiни е стiни – у всiх вiдмiнах
Iх вiдмiнить посмiй!

Е на одвiрку мiтка: не рiвня,
Тим, хто уже посмiв.
Я сьогоднi ще королiвна
Цих чотирьох кутiв.

               1998