Цей лагiдний вiтер

Анатолий Ник Галич
Цей лагідний вітер розвіє твоє волосся,
Цей лагідний вітер нахилить до тебе стигле колосся,
Цей лагідний вітер омиє твої очі краплями роси,
Та він не помітить в тих величних очах маленької краплі сльози.


Цей лагідний вітер зігріє тебе своїм подихом,
Цей лагідний вітер відгонить від тебе раптову грозу,
Цей лагідний вітер необережним порухом
Зірве й кине під ноги маленьку прозору сльозу.


Цей лагідний вітер чекатиме тебе довгі роки.
Цей лагідний вітер ніколи не взнає, що ти - вже не ти.
Цей лагідний вітер залишиться там, де виросте ліс,
Зрошений краплями колись не стриманих сліз..