Курут

Василий Бэлэк
Кэремдеги куруттар
Эмдиге ле санаамда,
Ыштал калган аарчылар
Таамзык болгон аазыйда.

;р;м;л; курутты
Ажанганым – эзимде,
Энем эткен курзакты
Јоктоонодым ј;р;мде…

А;дап ј;р;п курутты
Аазыктантам алдында,
Јарман јерде уулдарды
Кайкаттырткам чер;де.

Ыштал калган аарчыла
Јаш туштарым эзеелет,
Аштагамда курутка
Јеткедийи табылбайт.