Джульетта и Парис

Алевтин Чувак
«А скажіть-но, у Джульєтти
Хто був пара по сюжету?
Що? Ромео? – Ось вам приз!»
А я думаю : «Парис;

Ще згадайте Лілю Брик.
Що за схильність до дурик?
То є примітивність, в біса,
Наче: «Скільки – два по вісім?»»

В давню часинУ чудову
Ми вели таку розмову
З дядею Григорієм:
Що то є любовію? -

Він: «Як любиш ти дівчину,
То вона тобі – єдина;
В унікальнім ставленні
Ти до неї» - Так і ні;

ВтОрю думці дядиній,
Та помітив ваду в ній -
Всих люблю однаково,
В різних формах. Так воно.