Лезги чlал

Марьям Алискерова
Чан зи хайи,зи лезги чlал,
Зи дидедин,зи багъри чlал.
Гуьрчегвилел ашукь я зун,
Девлетни я,дугъри я вун.

Ви веледар,къагьриманар,
Сулейманан невеяр я .
Кьасум шегьер,Ахцегьарни,
Хъукьварни-ви бинеяр я.

Къе чна вал дамахзава,
Хайи чилел,тарих авай.
Ви кьегьалри кlвалахзава,
Лезги чилел,тариф авай.

Зи уьмуьрдин рузи я чlал,
Вун зи вилер,вун я зи чан.
Чи тарихдин гуьзгуь я чlал,
Чан мегьрибан,чан лезги чlал.