Песня из фильма Ёжики рождаются без колючек

Ольга Соколова Горяева
ТАРАЛЕЖИТЕ СЕ РАЖДАТ БЕЗ БОДЛИ

Музика Петър Ступел

 

Всичко е толкова честно и просто,
чудно защо и кога,
толкова сложен и пълен с въпроси
някои правят света!

Всичко е точно на своето място -
рибите си летят,
тревата се смее в локвите бясно,
бързо флоти вървят.

А някои обратно виждат нещата.
Мислят, че на шега
правимe точно такава играта,
и разбъркват света.

Всичко е толкова честно и просто,
чудно защо и кога,
толкова сложен и пълен с въпроси
някои правят света!




Всё в этом мире и честно, и просто,
ясно зачем и когда,
а для кого-то мир полон вопросов
и перепутан всегда.

Всё по местам, и всё вечно и ново:
рыбы в небе летят,
травы смеются, в лужах дворовых
флот под командой ребят.

Кто-то весь мир (отчего - не понятно)
видит наоборот,
И что на свете всё просто и ясно,
он всё никак не поймёт.

Всё в этом мире и честно, и просто,
ясно зачем и когда,
а для кого-то мир полон вопросов
и перепутан всегда.