Майчина молитва

Генка Богданова
МАЙЧИНА МОЛИТВА
Автор: Генка Богданова

Пак те моля, Боже мили,   
пак пред тебе коленича,
пак пред теб с последни сили
молба майчина изричам:

Не за себе си те моля,
не за здраве  в старостта ми.
Нека бъде твойта воля,
но пази, пази сина ми!

Запази го, мили Боже!
В чужди страни той се скита,
и сърцето ми тревожи
а душата ми е свита. 

Минаха години, Боже,
той при мен  не се завръща!
Да открие ли не може
път към родната си къща?

Дали е забравил вече
дом, родина, майка стара ?
Чакам го от път далечен
на безлюдната ни гара.

Ала влакът тук не спира,
никой  пътник  тук не слиза.
И сърцето ми замира
под венчалната ми риза.

Всеки ден я аз обличам,
искам да посрещна с нея
този който аз обичам
и за който тъй копнея.

Но го няма, Боже мили!
Той е толкова далече!
Уморих се, нямам сили
и да се надявам вече.

Затова на  теб се моля ,
бди над скъпия ми  син!
Дай му сили, здраве, воля,
че той остана  ми един!

Чуй молбата, приеми я,
изпрати му вместо мен
майчина благословия,
за да го пази нощ и ден!

И кога очи затворя
във самотния ни дом,
ти кажи му, че „отгоре“
ще го търся мълчешком.

И душата ми  над него
като ангел ще лети
от беди ще го закрилям,
моля те, кажи му ти!