Гордiсть Украiни

Надежда Бален Де Балю 2
К 100-річчю Лесі Українки

МалА дівчИна з ясніма очИма,
У вишиванці,  з квітами в руках,
Мала дівчИна - гордість України,
Яку вона прослАвить у віках.

ВонА родИлась в полум'Яних квітах,
Щоб нЕсти у життЯ палкИй їх світ
І розповІсти, що було відкрито
Їй про буттЯ і про небес блакИть.

Велика Україно, скільки років
Чекала ти, щоби твої думкИ,
Твоє нещастя, лихо, гіркИй стогін
ПочУли усі люди навкругИ?

Ти дочекАлась! Так радій, Вкраїно,
Тому, що в тебе є така дочкА,
ЯкОї вІрши дОсі пАлко лИнуть
І будуть лИнути через віка!

1971 год