Лунен вятър

Йорданка Радева
                АВТОР: ЙОРДАНКА РАДЕВА


                Когато луната не спи
                отдалеко вятър дохожда.
                Нежно я гали, а сред звезди
                посипва любовни смарагди.

                Когато луната не спи,
                лунен вятър любов ; дарява.
                А тя се усмихва и сякаш лети,
                сърцето ; е с любов неживяна.

                Когато луната не спи,
                замира всемирът и… всичко.
                Притихнал светът свежда очи,
                щом любов любовта повелява.