На реках вавилонских... Алла Белова 1 - пер

Алексей Иродиадов Гаулиш
http://stihi.ru/2019/02/23/3659
орiгiнал тут.

Прошу вибачення з повагою-я є не віруючий авраамічних культів міг щось невірно зрозуміти, але намагався адекватно і точно передати зміст.


... Хай Лютий повнить відусіль.
Через свій білий поріг
власний священний грааль,
дмухати передвісником в ріг.

На батьківський вівтар
син прийде по росі.
Бий в груди, кайся, митар!
Закони шануй , фарисей!

Кожного року - жахливий суд
Та вавілонський полон.
Нехай немовлята ростуть,
Щоб бiля каменю віддати поклін.

Хай б'є згадка в скроню -
зi Євою вигнаний Адам.
Всім вибачаємо - і все -
Слідуючи гарячим слідам.

Бажалось би щоб гілки ваїй
знову всi падали ниць
і паска стала чимось своїм
серед писанок-яєць