В краiну троянд i магнолiй... УКР

Шульга Михаил Григорьевич
Я ПОПАВ ЛИШ ТОБI ЗАВДЯКИ!


I в краiну троянд i магнолiй
Я попав лиш тобi завдяки,
Через десять пройду я Монголiй,
В одноi у тебе прошу я руки!

Ти моя хуртовино лютнева,
Запiзнiла моя небосинь,
Ти терпка, мов билина серпнева,
На пiвшляху мене не покинь!

Дай менi знову чути наснагу
В цьому тiлi гасити вогонь,
Вгамувати розбуджену спрагу,
До твоiх притулившись долонь!

Хай душа затремтить, наче Етна
I слова завирують, як лава,
Ти до всього вiднинi причетна
I тобi мое серце i слава!

"Я люблю, я люблю!" - хоче кожний
Цi слова карбувати сто раз,
Слава Богу, що свiт не безбожний,
Буде щастя, я вiрю, i в нас!

Вiддавайте серця своi людям,
Вiдкривайте заплющенi очi,
Дайте волю закону i суддям -
Хай нас виведуть з темноi ночi!

             4сiчня 1995р.