Нiхто весну не вiдмiнив

Клавдия Дмитрив
Ніхто весну не відмінив,
І не замкнув для неї браму,
Чаклун їй килим простелив
І підібрав музичну гаму.

Вона, мов кралечка ввійшла,
Привітно й мило усміхнулась,
Навсібіч зором обійшла,
Й природа вся в ту мить проснулась.

Не стала часу гайнувать,
І пензлем в фарбу умокнула.
Взялась красуня чаклувать –
Й земля у зелені тонула.

Їй заспівав пташиний хор,
Акорди рідкісні звучали:
Звучав мажор, а десь – мінор…
Так з радістю весну стрічали.

Красуня кралечка-весна
З пташиним хором заспівала.
На спів і зелень – вся рясна.
Палітру й ноти підбирала.

03.03.2021 р.