Туйга. Не использовать без указания Автора

Лианелла Ли
Элки районы... Ургеагар авылы...
Язнын, ямьле уртасы...апрель ае.
Бер гаилэдэ шатлык, куаныч!
Топчек бала туган! Коткэннэргэ-юаныч!

Бер яшь тэ тулмаган Алмазга...,
Килэсе елнын, кышнын сонгы аенда
Курше авыл горли, —сабый туган!!
Сандугач тавышлы,кызчык,сыман, жыр жырлаган!

Энесенен, туен котеп яшидер hэр апа..
Еллар тиздэн узды,бала чаклар калды еракта..
Тонгэ кергэч, уйлыйм барыбыз турында...
Уз гаилэм, энекэшем, эти-эни хэрчак уйда..

Буген, нихаять, тагын Яз!
Ямьле ел булсын, энекэшем, Алмаз!
Чибэр киленебез, Сиринэ,
Синдэ омет! Омет икегездэ дэ!

Бэхет еллары булсын тик алда!
Нэни дус алып кайтыгыз эле Инсафка!)
Бэби хэбэре килсен,- Тулсын шатлык!
Туй коне ул бер мизгел,котелгэн вакыт!

Хэзер бик тыныч безнен,йорэклэрдэ;
Тапкансыз бер-берегезне, саклагыз hэр кон дэ
Булсын жинел тормыш, аяз кук!
Эйдэгез, убешегез! Хэзер ук!!!!;;;

Стихотворение написано на свадьбу Гатауллина Алмаза Рафаэловича и Сиразовой Сирины Альбертовны.
01.03.2021