Волшебство

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Я



                В Ъ Л Ш Е Б С Т В О

                През зимата усещам летен зной,
                през лятото съм в снежната вихрушка.
                Когато плисне пролетен порой,
                приесенните ветрове ме люшкат.

                Не питайте - сама не зная как
                в тъмата багри и лъчи съзирам.
                Как виждам слънце в полунощен мрак
                и думите забравени намирам.

                Но казват, че Поетът бил такъв -
                с очи вълшебни и тревожна кръв.

                Ана  Величкова