Восень жыцця...

Ольга Ворошилова 15
Стогнуць саспелыя каласы пад сярпом тваім.
Што гэта сцелецца шэрым полагам? Жыцця дым.
Восень шчыра дыхае калючым холадам.
Што, ты, страціў на доўгай дарозе?
Мабыть мары, каханне і маладосць.
Ведаеш, у гэтым вялізным свеце,
Кожны з нас толькі госць.
Не журыся, усё пражытае — нездарма.
А што далей? Восень, а потым магчыма будзе зіма...

© Вольга Варашылава