***

Асет Халикова
Со – зезаг…

Стигланан сийналлех ийна
 Лаьмнаш а сеналло хьийна,
Дахарах дош ала аьлла,
Со – зезаг – Нохчийчохь даьлла.

Даймахко шен йовхо елла,
Сайн халкъан цIеналла мелла,
Дуьненахь архь1 яржо аьлла,
Со – зезаг – Нохчийчохь даьлла.

Дайх дисна гIиллакхийн г;рахь
Карийна эхартан туьйра,
Кхерч латто Нохчийчохь аьлла,
Со – суй бу алунах баьлла.

Харцоно сан Даймохк хьийча,
Адамаш балехь а хилча,
Догъэца мискачийн аьлла,
Со – суй бу гIайгIанах баьлла.

Стигланан сийналлех ийна
Лаьмнаш а сеналло хьийна,
Дахарах дош ала аьлла,
Со – зезаг – Нохчийчохь даьлла.