Пiзня любов

Тамара Базилевская
Огорнули сутінки кімнату,
і танцюють тіні на стіні,
за вікном лютневий сніг лапатий,
ви натхненно граєте  мені.

Ледь тремтить струна, і нота тане –
незабаром розставання час.
Вже чекаю день, який настане,
день, коли побачу знову вас.

Я дивлюсь на полум’я каміну
і боюся очі підвести…
Відчуваю серцем, що загинув,
та від себе, знаю, не втекти.

Ваші руки наче білі крила –
до роялю я ревную вас…
Доля-доля! Що ж ти наробила?!
Чом звела так пізно разом  нас…