Сон-26

Хохол Хохотович
В гуртожитку веселяться,
Жарти травлять до нудоти.
Табуном ідуть на танці -
Й пють до синьої блювоти.

Там стосунки надто плинні
І дівки, що в парі вийшли
Прогулятися з єдиним,
Повертаються колишніми.

Не пройшов пацан спокійно,
Мимо чемних першокурсниць.
Хижим оком професійним
Зміряв донечок татусиних.

Юні леді явно статусні,
Їм би жити - не тужити.
Та, піддавшись примхам пафосним -
Поселись в гуртожитку.

Оцінивши бруд на кухні,
Пацюків та тараканів,
Ці дівчата зїдуть хутко
У квартиру через два дні.

Тож у бідного й безродного
Пацана, як пса бродячого.
Є година, щоб сподобатись
Й закохати пишних кралечок.

Через день - він із пожитками
І з новим своїм коханням,
Виїде із гуртожитку,
Всім махнувши на прощання.

І сидітимуть колишні,
Як ворони на балконі,
Розтовстілі і напищені,
Зверхні кидаючи погляди.

Для одних був - наче спалах,
А для інших - тихим болем,
Хлопцем енним, що поранив,
В пошуках масної долі.