Ця осiнь передчасна

Марина Степанская
Ця осінь передчасна -
Опалість, зморшки, мжиця.
Й зима, напрочуд щасна
Й стрімлива, ніби птиця;

Весна, сяйливо-чиста,
Закохана, чуттєва,
Цнотлива, як невіста
І грішна, наче Єва;

Це літо первородне -
Миттєвість, незабутність,
Як шпички химородні
Уп'ялись в мою сутність.