Гергьовская колыбель

Ана Величкова
                Болгарский
                Родина

               
                ГЕРГЬОВСКА  ЛЮЛКА

                Гергьовска птица-люлко, залюлей ни,
                да литнем над земи и планини
                и от сърце високо да запеем
                за Любовта, която в нас звъни!

                Да я усетят хора и народи,
                по-ярко Слънцето да запламти;
                да рухне всичко плесенно и злобно,
                светът човешки да се възроди!

                Гергьовска цветна люлко, ти си свята,
                по-празнична ще стане с теб Земята!

                Ана  Величкова