Ценен подарък

Генка Богданова
Автор: Генка Богданова

На нашето внуче
подарихме куче –
мъничко, красиво,
дакелче игриво.

На милия ни Дани
другарче да стане.
Това малко куче
Дани ще научи
на любов огромна,
ала тиха, скромна,
на нежност,  на вярност,
и на  всеотдайност.

Докато играе
Дани ще узнае
с дракелчето свое
дружбата какво е.