Смайлик укр

Валерий Квачев
СМАЙЛИК

     про алфавіт

Чіплявся ранок за ковід...
Бо що там ще, у тих новинах?!
Йти на роботу було слід -
відпрацювати п'яту зміну.
Відрізав соєвий обід....
Зашнурував затерті берці...
І враз - навік розтанув лід!
Бо ти... прислала мені...
"серце"!

Вмить відірвався від чобіт
і задивився на фейсбука .
Немов воскрес в ту мить Майн Рід,
відтявши голову - "зафуком".
Торкнув те місце, де чоло ...
Як не було...
і це - по-перше.
На смайла глянув, і... змело...
І був я - безголовий вершник...

Кудись поділась сотня літ
і заспівала "Аква Віта"...
І луснув з заздрощів ковід,
й в кущах заборсалося літо!
Хоча на вулиці весна
ще цілувалася з зимою...
Та що тому від тих ознак,
хто розпрощався з головою...

А далі - вдаль, із-за воріт,
скакав конем, здіймав пилюку.
А на роботі ув обід -
комусь три партії... профукав...
Бо думав не про те, що слід,
думками стертими, як берці...
А ти... забула алфавіт...
І безголовому шлеш...
"серце"...

На серце жалівся сусід...
Доречно? Так! - без заперечень.
Я ж слів чекав, немов Майн Рід
з гусячої пір'їни - речень.
Йому там солодко було,
навіть, якщо в листі - про редьку.
А тут лиш голову знсело.
Піду куплю тобі...
абетку...

ВК ХерСон березень 2021;