Gwiazdzista noc

Просто Дорота
Ана Величкова

ЗВЕЗДНА НОЩ

Пред мене - за жътва узряло поле.
Спят птици, жита и дървета.
Високо проблясва просторно небе,
слънца непознати там светят.

Но този среднощен, лиричен покой
е само привиден. Земята
задъхано плава сред прашен порой
сама - беззащитна и плаха.

И няма под яркия звезден безброй
за нея ни пристан, ни стряха.

http://stihi.ru/2021/02/18/6210



GWIAZDZISTA NOC

Dojrzalej pszenicy mam pole przed soba.
Spia ptaki, spia drzewa i zboza.
A nieba otchlanie blyskaja nad glowa,
Tam slonc niezbadanych lsni pozar.

Lecz nastroj tak mily spoczynku nocnego
To tylko pozory. W przestrzeniach-
Samotna, zblakana, wsrod pylu gwiezdnego
Bezsilnie- dryfuje wciaz Ziemia.

I gwiazdy nie wskaza jej portu zadnego,
Gdzie zaznac by mogla wytchnienia.