Сон-41

Хохол Хохотович
Ревнощі - велика сила,
Щоб ревнивцем керувати,
Щоб шукав він інтенсивно
Нових доказів у зраді.

Щоб шукав він між блондинів,
Між брюнетів і рудих,
З ким же зрадила дружина,
На останніх вихідних.

Щоб шукав він без упину,
По кістках і черепах,
Поки віддана дружина -
Тратить гроші в бутіках.

Жінка смикне, як за нитку,
За тугі напнуті нерви,
Й знов дасть привід напідпитку
Із черговим кавалером.

Але ревнощі зіграти,
Можуть з жінкою злий жарт,
Дім тюрмою може стати,
А життя - як справжній ад.

В чоловіка під контролем,
Пташці крильця обітнуть, -
Не злетіти у неволі
За черговим монамуром.

Під прицілом сотні камер,
Й надто пильних охоронців,
Як статуя антикварна
Жінка зчахне на кухонці.

Підставні прийдуть подружки,
Щоб утішити в неволі,
Звіт про них складе прослушка -
І з деталями розмови.

Підставні прийдуть колеги
З співчуттями у психлікарню,
Щоб не нуділа сердега,
Поміж шиз та маніакалів.

Підставний прийде коханець,
Звірити серцебиття,
Прослідить, чи є румянець
Від самотнього життя.

Навіть діти - стукачами
Працюватимуть у татка,
Щоби пильність не втрачати,
І хижацьку, звірську хватку.