Про Вiчне - Вiчно Юне?

Зозуля Юрий Павлович
Але спершу про Сковороду, і що наступного року Україна й світ вітатимуть 300-річчя дня його народження...

І до чого тут наш геніальний земляк, мандрівний філософ? Бо вчора і не зчулися, як відсвяткувався Міжнародний день Щастя, чиїм ініціатором виступило Королівство Бутан, а схвалила, он, — ООН!

А вичерпне формулювання належить саме вельмишановному Григорію Савичу: пізнавши себе, пізнаєш світ й сягнеш власного щастя; не в багатствах, тілесних насолодах, уявній славі чи честолюбстві, — у розумному задоволенні матеріальних і духовних потреб, душевному спокої, корисній праці, гармонійному поєднанні приватного й суспільного...

То ось Ти яка, Філософія Щастя???

А сьогодні вже Всесвітній День Поезіі, у котрім замішані дійсні Поети, безмежна кількість шановних віршомазів (Образ без обрАз: богомази творили ікони), хто на службі й дружбі, та вся решта ніків-клонів-програм-рєцпублікі-купітєбублікі, — вітаю цю частину світу, й зичу добром!!!

І до стареньких слів:

всіх надбань би — два ці
зерна без полови;
руки повні праці,
а душа — любови...

долучені теж актуальні, — НІ???

ні дня, ні каїну, ні юді, не Рідня...
з тими не буваймо... а хто не з них — Будьмо!
лІри ж й зневІри, брІхні не смІйте... — з них занімІйте!!
чортам дяка за науку, а Богу за інше... за Спільне — НАйБІЛЬше!!!

-------------------------------------------------------
...а чем Дни заканчиваются — это нагрузкой в http://www.stihi.in.ua/avtor.php?author=49044&poem=369349